|

Vurabilir misiniz Bir Atmacayı Söğüt Dalında?

"Bir garip yavru kuş idi, bir söğüt dalına konmuş idi... Dalda bir kuş, dağda bir söğüt, yuva edinmiş idi birbirini. Sarmış sarmalamış idi söğüt kuşu... Ağaç mutlu, kuş da söğütten hoşnut idi...
Yıllar yılı büyüdü yavru kuş... Kuş oldu, güvercin oldu serçe oldu, kendi oldu, başkası oldu..."

Böyle başlıyor blogdaş Ferkul'un 'Şiirimsiler' adlı blogundaki, 'Vurabilir misiniz Bir Atmacayı Söğüt Dalında?' başlıklı 23 Ekim 2010'da yayımladığı en son blog yazısı. Masalsı bir anlatımla yazılmış olan, küçücük masum bir yaratıkken, zamanla saldırgan bir atmacaya dönüşen bir kuşun yaşam serüveninin yer aldığı yazı, sonundaki 'Atmacanın suçu neydi?' sorusuyla, başlangıçta bir 'dinleyici' konumundaki okuru, elinden tutup bu serüvenin içine sürüklüyor.

Google Connect sistemi içinde, bugünkü durumuyla 33 izleyicisi bulunan Şiirimsiler'in birçok ülkeden okuru var. 2007 Mart'ından bu yana blog yazmayı sürdüren blogdaş Ferkul, ilk blog yazısını, 'Ne Kadar Gülümsersen' başlığıyla 27 Mart 2007'de yayımlamış.

'Gülümse… Hayatın kıyısında kalmış olsan da… Yapabildiğin en güç şey olsa da gülümse… Başarmak için henüz geç değil… Geç kalmışlıktan çok başaramamak yıkar insanı... Yolun sonunda bir tek ışık olsa da gülümse hayata…' sözleriyle başlayan bu ilk blog yazısının sonunda yer alan umut aşılayan sözler, 4 yıldan bu yana blog yazan Ferkul'un "bu dünya"ya bakarken, nasıl bakmamız ve neleri görmemiz gerektiğini çok iyi vurguluyor:

"Yeniden başlamak için, kendin için bir bak güneşe… Sen ne kadar yakınsan...
O kadar yakındır sana gökyüzü…Ne kadar gülümsersen o kadar güzelsin çünkü…"

Şiirimsiler'in alt başlığında, 'Yıllar oldu. Yazıdan, şiirden uzak... Yazmanın yaşamaya denk olduğunu düşündüğüm günler vardı eskiden.. Şimdi Şiirimsiler adlı bu sayfayla bir merhaba demek istiyorum umuda...' diyor Ferkul.
Anlaşılan, 2007'den bu yana, şiir, deneme, günlük gibi birçok yazın dalında, kendi çekimi olan fotoğrafları da içeren 200'ü aşkın yazısıyla pek çok kez 'merhaba' demiş Ferkul 'umuda'. Yalnızca umuda değil, biz okurlarına da...
Küresel Defter de, okurları adına alıyor "merhaba' selamını Şiirimsiler'in. Kolay gelsin diyor yazarı Ferkul'a.

İlerde blogdaş Ferkul'la söyleşilere de yer verecek olan Küresel Defter, okurlarına, Şiirimsiler'i okumaya hemen başlamalarını öneriyor. Dünyaya 'yazının tadıyla' bakmayı sevenler, Şiirimsiler'i çok beğenecekler.

Şiirimsiler'de yer alan son 5 blogun başlıkları şöyle:
1. Su Balesi
2. Yeni Yıl, Yinelenen Bir Yaşam
3. Tam Zamanı
4. Dedim_di
5. Bayramları Bayram Yapan

Yazar: Ömer Çendeoğlu. Tarih: Cumartesi, Ekim 30, 2010. Yazı etiketleri: , . Bu yazının bütün yorumlarını RSS 2.0 aracılığıyla izleyebilirsiniz.
"Vurabilir misiniz Bir Atmacayı Söğüt Dalında?" için, henüz yorum eklenmedi... Siz ekleyin lütfen.

YORUMUNUZ... LÜTFEN!

GÜNCEL YAZILAR

GÜNCEL YORUMLAR

ÇOK OKUNANLAR

KÜRESEL DEFTER'İ İZLEYİN!

Facebook

Twitter

FOTOYAZI

kureseldefter.blogspot.com worth
Blogunun değerini öğren